Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 16 mei

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

 

Henk: Soms lees ik me opmerkelijke dingen rondom die corona. Dan ben ik even ‘van de wap’ ..
Jan: Bedoel je, dat de terrassen nu ’s morgens om 6.00 uur open gaan? En dat jouw Toos dat nooit van zijn “lang-zal-ze-leven” zal geloven, al vertelt Mark Rutte haar dat persoonlijk – O, wacht even, die is niet zo’n goed voorbeeld. Eh, laten we zeggen dat ze het spontaan hoort van Máxima – die morgen 50 jaar wordt en volgens mij ook wel van een terrasje houdt. En weet je , wat ik in dat voorstukje van het Interview met Mathijs van Nieuwkerk zag?? Ze houdt net als wij, ook van bitterballen!! Kijk morgenavond maar naar dat gesprek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henk: Ook dat. Maar ik bedoel het volgende: kijk eens even mee op mijn smartphone. Je gelooft je oren niet:

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan: Ogen.. Je gelooft je ogen niet. En dat, terwijl Willem en zijn gezin dit jaar op Koningsdag speciaal nog wel naar Brabant, in de buurt van Eindhoven gekomen zijn. Vanwege het abnormaal hoogtechnische werk dat daar voor heel Nederland gepresteerd wordt.
Henk: De dag na zijn verjaardag, kwamen er opeens versoepelingen. En mogen we morgen, op de vijftigste verjaardag van zijn vrouw de hele dag naar het terras.
Jan: Misschien kan jij dan, net als Máxima vertelt in de tv-gesprek, een pruik opzetten zodat je niet herkent wordt.
Henk: Maar het is wel compleet logisch, dat op Koningsdag nog niks van dat alles mocht..
Jan: Hoe bedoel je dat?
Henk: Helder.. Toen was het: ‘code Oranje’ …

 

 

loader