Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 13 juni 

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

 

Jan: “Alle terrassen, zijn weer Vol… “
Henk: Wacht, ik wéét het: die zomerhit, van André Hazes. Senior! De Hof-zanger, van Oranje-hits.
Jan: ‘De zomer, in de bol’. Met nu het EK-voetbal. Dat trouwens EURO 2020 heet. Zoals de bölkes, eigenlijk voor het OLS 2020 bedoeld waren. Na het winnen in 2019, hadden ook wij ‘de zomer in de bol’. Met een onvergetelijke Intocht. Ik hoor de toeters van de vrachtwagen – de “platte kar” – en de luidende kerkklokken nog steeds terug in mijn oren.
Henk: Da’s nog steeds, balen. Het OLS terrein levert ook dit jaar niet meer op, dan stro-balen zag ik op een foto op internet. Balen, balen, balen.
Jan: En niets van de Fiets4daagse, dit jaar. Nog even volhouden.
Henk: Toch zijn, alle horecaterrassen in het centrum van Meijel weer VOL deze dagen. Niet alleen, vorige zondag. Maar tot nu toe, elke middag en avond.
Jan: Blijkbaar zo druk, dat sommige bewoners van een appartementencomplex voor zichzelf een eigenste terras begonnen zich, een “Huukske” . Naast het Alexanderhof. Met Irma, van Joppe, die daar weer serveert!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henk: Voor deze weken is het jammer, dat we in Meijel geen “Oranje” hotel meer hebben. Op zo’n centrale plek. Waar iedereen, door het dorp komt.
Jan: De linten met oranje vlaggetjes, aan de tent, geven weer iets van nostalgie.
Henk: En misschien dat bij dat “Alexander” huukske ook ooit nog wel iemand van ‘Oranje’ opduikt.
Eerder kwam ie nie naar Meijel, op werkbezoek in de gemeente Peel en Maas. Misschien dat ie zich nu, wel geroepen voelt. Om een pilske te drinken, tegenover de oranje supermarkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan: Dan krijgt Willem, van mij hoogst persoonlijk een Pluimpje. En als Amalia meekomt, krijgt die van mij hoogstpersoonlijk een ‘toelage’ in de vorm van zondagscenten.
Henk: Toos meent gehoord te hebben, dat er werd gezegd, dat hij wel eens bij het OLS zou kunnen komen kijken. Als, het OLS is. Anders gezegd: wanneer het daarvoor weer code ‘Groen’ is.
Jan: Die Toos van jou, heeft ook de zomer in de bol.
Henk: In dat geval, gaat ze zeker een hoedje dragen.
Jan: Zie je het al voor je? Ik schiet nu al vol, van het lachen. Wacht, zacht zingen mag weer van Rutte:
“Voor mij begint nu echt, de lol…”

 

1

One thought on “Nao de Hòmmis

  • mooi geschreven WIJ nodigen ALEX en MAXIMA n keer uit om npauke pluum biertje te kome drinke dat lijkt mij n goe idee

Comments are closed.

loader