Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 18 juli 

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

Henk en Jan:
• geven het ‘zondagsgeld’ dat ze normaal zouden uitgeven aan consumpties op het terras, vandaag compleet aan GIRO 777 van het Nationaal Rampenfonds.
En dat is op deze 2de zondag in juli, een substantieel bedrag: want het had de OLS ’inhaal’ zondag kunnen zijn. Als die in 2021 was gehouden, was deze door de ontwikkelingen in heel Limburg echter naar de mening van Henk en Jan echt ‘in het water gevallen’…

 

 

 

 

 

 

 

 

• Jan en Henk zijn stil, van het overlijden van Peter R. de Vries …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• hadden graag nog een keer met de bus van ‘Roedje’ Ghielen op deze zondag meegegaan met de fanclub van de Noord-Limburgse wielrenner Wout Poels naar de finish in Parijs van de Tour. Net als een paar jaar geleden.
Maar Henk en Jan zijn overvallen, door het onderzoek in het rennershotel op de dag van de etappe via Lourdes (!). En door de strenge reismaatregelen van President Macron op 14 juli (Quatorze Juillet), de Dag van de ‘vrijheid’ …

 

 

 

 

 

 

 

 

loader