Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 1 augustus

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

Vanaf 1 juli mochten er in alle supermarkten, van de Overheid uit, geen reclame-acties meer zijn met aanbiedingen op bierkratten.
Jan en Henk haalden toen met de ‘platte kar’ nog net op tijd een gunstige voorraad -genoeg tot aan Kerstmis en Oudjaarsavond.

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen week heeft dezelfde Overheid, meerdaagse Evenementen voor de komende maanden afgelast. Misschien heeft dit besluit zelfs wel gevolgen voor zoiets moois als Meijel Kermis.
Dat was vrijdagavond dezelfde sombere zomerse gedachte van de ‘buur’keet “t Zwaantje” van Henk in het buitengebied. Samen, hebben ze met de jeugd hun voorraad “soldaat gemaakt”. Jan en Henk kregen zelfs van Toos hiervoor een ‘Generaal pardon’.
In meerdere dagen was deze voorraad die voldoende was tot Kerstmis, en eigenlijk vooral gehamersterd voor de Kermis, op.
Vanmorgen op 1 augustus, 1 maand later, kon het statiegeld al worden ingeleverd.
Dat gebeurde, in de vorm van een alternatieve (Zomer)carnavalsoptocht. Dan hebben ze die Vastelaovendsfestiviteit -hoe dan ook- toch gehad !!

 

 

 

 

 

 

 

 

loader