Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 25 oktober

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

 

Jan: ‘Faam-Naam’ …
Henk: Is dat de naam van iemand die straks in het Jaaroverzicht voorkomt, omdat ie iets bijzonders heeft gedaan, of meegemaakt?
Jan: Niet helemaal precies. Het gaat om de naam, die iemand bij de geboorte heeft gekregen. Vandaag over 2 maanden bijvoorbeeld is het Kerstmis. Jezus, van Nazareth. Zeggen we. Maar hij is geboren, in Bethlehem. Bij ‘Faam-Naam’ , gaat het om een speciale combinatie die ontstaat tussen de voor- en achternaam. Die, dan samen iets bijzonders laat zien. Het is een jaarlijks Radioprogramma, bij Radio 538. En het gaat dan om de echte namen, die mensen in Nederland hebben. Deze mensen, worden ook gebeld. En eentje, wordt uitgekozen tot: ‘Naam van Faam’ van het Jaar.
Henk: Noem het beestje eens, bij de naam… Dan snap ik het misschien wat helderder…
Jan: Nou…
Bennie Weijs
Sjef Kok
Mario Netten
Co de Kraker
Hans Schoen
Anna Nas
Henk: Ik snap het. Zijn er ook namen, die meer bij de Peel zouden passen?
Jan: Ja, zo las ik
Heidy Heijen
Iet Sanders
Andy Winkels- Luijten
Britt Engels
Connie Veren
Henk: Welke vond je zelf, het leukste?
Jan: Dat, zijn de doordenkers
Beau ter Ham
Joyce de Roo-Bot
Valentijn Roos
Leen Kleinpenning
Patty Koot

Henk: Ik zie een grote glimlach op je gezicht verschijnen…
Jan: Ja…
Constant Lam
Henk: Welke was eigenlijk, de Winnaar van 2021?
Jan: Dat was.. Mette Bus. Welke ik trouwens wel een geschikte naam vind, is de nieuwe Naam voor het Jongerencentrum bij d’n Binger: Sjik. Erg geschikt. En ook de toevoeging, géj en ik.

— telefoon gaat —
Henk: Met “Met Bennie Thuis”… O, Toos. Is het alweer zo laat? Ja, ik kom. Voor de zondagse soep. Tot zo…

 

loader