Nao de Hòmmis

Nao de Hòmmis van zondag 12 december

Tot ver in de jaren ’60 was de Hoogmis op zondagmorgen vaak tot de laatste plaats bezet. Ná de Hoogmis was het in de omliggende cafés niet veel anders. Onder het genot van een glas bier of een borrel werden verhalen verteld, ervaringen uitgewisseld en het dorpsnieuws aan elkaar doorverteld. In ‘Nao de Hòmmis’ gaan we wekelijks opnieuw dat dorpsnieuws aan elkaar doorvertellen. Humoristisch, ernstig, zelf gezien of van horen zeggen.

 

Vrijgezel Jan, zette eerdere jaren nooit thuis een Kerstboom op.
Véél te véél werk, met het opruimen. En dan, een half jaar lang nog steeds de naalden terugvinden bij het stofzuigen.
Maar, door 2 dingen is hij dit jaar wel overgegaan tot het plaatsen van een Boompje:

Henk: Toch mooi, dat Kerstdorp hier bij Goejje…
Jan: Ja, en nu hangt op de Kerktoren sinds vrijdag ook een Mega-grote Kerstwenskaart. Voor iedereen in het dorp. En voor iedereen die door het dorp komt.
Henk: En daarnaast ook de reclamekar, voor de 1e Kribkesroute in Meijel.
Jan: En na Sint Nicolaas, hebben Piet Schers en de kerkhofploeg afgelopen woensdag honderden lichtjes aan het plafond van de kerk gehangen. En boven het middenpad,
grote Sterren, die de weg gaan wijzen naar de Stal. Door zijn ze technisch, al weken lang aan bezig. Met ook een rolsteiger geleend bij een huisschilder uit Beringe.
Henk: Ja, en ik hoorde dat maandag mooie bomen van Nol Koopmans naar binnen worden ‘gevaren’. En de houten stal, die een paar jaar geleden nieuw is gemaakt, weer in elkaar gezet.
Jan: Dat alles inspireert toch. Om thuis zelf, ook iets te doen. Maar er is voor mij, nog een tweede reden. Die ik zag in een advertentie bij de HALLO van donderdag.
Er is nu ook Kerstversiering van: de Snolle-bollekes. Met het optuigen van deze Boom, leg ik tevens de verbinding naar de Vastelaovend, en het komende OLS.
Henk: Vraag is dan natuurlijk: ‘Hang ik die kerst-böllekes links of rechts’… (Gelach)
Jan: Dat politieke antwoord, zal je komende week wel zien als je komt kijken. Ze zijn in ieder geval ‘rood’… De kleur van de Snollebollekes.
Een van de teksten op die kerstballen heeft trouwens wel iets weg, van de kabinetsformatie…
Henk: Wat bedoel je?
Jan: Nou, er staat op: “Ho, ho, ho…. Én… door… “
Henk: Ik kom zeker eens kijken, komende week naar jouw Kerstboom

Jan: Éen iemand, is hiermee echt wel de ‘slimste mens’ . En dat is die Rob Kemps. Die nu ook op TV dit jaar een eigen quiz had.
En, een mooi muziekprogramma over Chansons in Frankrijk. En daarnaast ook het tuincentrum aan de Helmondseweg in Deurne, die dit spul als enige exclusief verkoopt…

loader