‘Sóndese koost’

Sóndese koost van zondag 29 mei 2022

Jarenlang brachten we nao de Hòmmis – vanuit ’t café – ’t Méélse wel en wee bij u binnen. Toen ’t café in coronatijd vaak gesloten was, ontdekten we ook andere bezigheden op die zondagmorgen. Lekker wandelen door ’t dorp of fietsen ‘dur de Pieël of langs ’t Deurzes knaal’. En nu de horeca weer open is, maken we graag weer een stop bij ’n café of terras. En de verhalen die we onderweg oppikken, vertellen we graag aan u door in onze nieuwe rubriek ‘Sóndese koost’!  

Marjo: Deze week de jas weer eens te voorschijn gehaald

Willemien: Die kon weer aan, dat klopt

Marjo: Dat mooie weer daar wen je snel aan

Willemien: Voor Peelpush was het afgelopen  zondag super weer met de opening van hun Beach velden

Marjo: Oh, is de zandbak van Peelpush  geopend?

Willemien: Nou, nou niets verkeerds over de Beach velden en  Peelpush. De meisjes A hebben vorige week een knappe prestatie geleverd. Zij zijn Nederlands kampioen geworden.De toekomst van dames 1 is verzekerd !

Marjo: Dat heb ik toevallig gehoord. Super gedaan

Willemien: Wel te hopen dat die meiden blijven volleyballen in Meijel want als ze de vleugels uit gaan slaan, dan weet je niet wat ze gaan doen en of ze  nog veel “nò husj kòmme”

Marjo: Dat klopt maar er zijn bij Peelpush verschillende “dörskes” die niet uit Meijel komen en toch een paar keer per week komen volleyballen. Dan kunnen de eigen “dörskes” ook wel een paar keer per week naar huis komen.

Willemien: Jij zegt nu naar huis, maar heb jij al rookmelders in jouw huis?

Marjo: Die heb ik allang, die zijn vanaf 1 juli verplicht

Willemien: En doen ze het ook?

Marjo: Je bedoelt of ze al eens af zijn gegaan?

Willemien: Ja dat bedoel ik

Marjo: Al een paar keer

Willemien: Oh, was je er op tijd bij?

Marjo: Ja wel, de eerste keer wist ik niet wat ik hoorde, een vervelend gepiep. Ik had bijna de brandweer gebeld maar mijn slimme Ron kwam er achter dat de batterij van de rookmelder leeg was.

Willemien: Gelukkig maar want de brandweer heeft wel meerdere brandjes te blussen. Die staan niet te wachten op loos alarm

Marjo: Ik las dat Marleen Rutten bij het OLS komt optreden

Willemien: Waarom begin je nu over Marleen Rutten? We hadden het over de brandweer

Marjo: Tja, Ron vindt Marleen een “sjòn” vlam.

Willemien: Oh, dan pas maar op! Ik snap de keuze wel dat ze Marleen hebben gevraagd. Die weet de weg goed naar Meijel. Die komt hier geregeld.

Marjo: Heeft die soms  een vlam hier?

Willemien: Dat weet ik niet, maar die is vaak hier te vinden. Die treedt regelmatig op met Lets Do It en dan oefenen ze in Meijel.

Marjo: Dan zal Lets Do It ook wel van de partij zijn bij het OLS

Willemien: Dat heeft alle kans. Zou mooi zijn voor die meiden, kunnen ze hun kunsten weer eens laten zien. Die hebben de afgelopen 2 jaar niet veel op kunnen treden

Marjo: Ik vind het altijd knap wat die “dörskes” laten zien. Ik zou door midden breken, als ik dat moest doen wat zij doen.

Willemien: Dat denk ik ook, wij kunnen beter met twee voeten op de grond blijven en wekelijks gaan wandelen.

Marjo: En na afloop, zoals nu een lekkere ijs bij het Yshofje gaan eten. Die hebben wij dik verdiend!

loader