‘Vanuit de zijbeuk’

‘Vanuit de zijbeuk’ is de vaste column op onze weblog die afwisselend door enkele mensen uit onze parochie wordt ingevuld. Ze geven zo hun eigen kijk op gebeurtenissen in ons eigen dorp of ‘de grote wereld’. De ene keer puntig en uitdagend, dan weer met een grote knipoog.

Een middagje tijd


Terwijl mooi gekleurde herfstbladeren door de wind tegen mijn raam geblazen worden, zit ik te bedenken hoe ik deze middag ga doorbrengen. Hij ligt voor me, als een leeg blad dat staat te springen om gevuld te worden. Maar eigenlijk heb ik daarin ook geen zin. Eigenlijk is nu mijn favoriete lied: ‘stilte’; en mijn favoriete bezigheid ‘even niets doen’. Schaarste van vrije tijd, maakt geliefd.

Ik heb tijd. Eens redelijk, wat tijd. En dat, voelt vreemd.

De bank kijkt me uitnodigend aan. Als ik er naar kijk, klimt een schuldgevoel omhoog, om bezit te nemen van mijn brein. Ik schud het van me af. Het normale ‘Ik moet nog dit, ik moet nog dat’ ontbreekt vanmiddag heel even, dus de dampende koffie staat er, om op mijn gemak van te genieten. Op mijn gemak. Hoe lang is dat geleden…

Er is tijd. Geen zee, maar zeker wel een beekje…

Vanmiddag is het tijd, voor tijd. Langzaam tikt de klok de minuten weg. Vijf minuten, duren een half uur. Een half uur een halve middag. Wat heb je veel tijd, als je tijd hebt, bedenk ik me verbaasd. Tingg. Een berichtje.

Vind ik dit fijn? De rust, de leegte. Het ligt als een warme deken over me heen. Met nét genoeg gewicht, om me ervan te weerhouden op te staan om weer te gaan ‘rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan’. Het werkt louterend. Okee, ik geef me er een paar uurtjes aan over! En laat het even nog wat dieper bezinken. O, wacht eens even, de Column van zaterdag moet nog worden geschreven…

Roger

1

One thought on “‘Vanuit de zijbeuk’

  • Dat stukje van Roger is heel erg mooi en zeker voor veel mensen van toepassing
    Ik moet dit nog doen en ik moet dat nog doen!!!
    Pak even de rust ,wat zo heerlijk voelt
    Even helemaal niks en lekker weg dromen
    Wat is er nog mooier

Comments are closed.

loader